torek, 17. november 2009

ZDA, 10. dan. San Diego, Coronado Beach

Ker nam je bil Bilboa park zelo všeč in nam je prejšnji dan zmanjkalo časa, smo se zato vanj vrnili navsegodaj zjutraj. Kot vedno časa ni bilo dovolj, zato smo si ogledali le del parka. Park je lepo urejen, trava pokošena, rože razcvetene, kaktusov dovolj.
















Botanični vrt z več kot 2 000 primerki rastlin.




Zanimiva tablica, ki se jo najde v toaletnih prostorih, ki razlaga, zakaj voda ne splakuje pisoarja.




Letalski in vesoljski muzej v San Diegu.












Signalman.


Razlaga signalnih zastav.




Pogled na jadrnice v zalivu San Diego s Coronado Bridge.


Prikaži večji zemljevid

Če se dobro pogleda, se lahko opazi iz katerega dela mostu je bila narejena slika. Namig, ravne linije zasidranih jadrnic.


Coronado Beach.


V ozadju Hotel del Coronado. Najbolj znani hotel v tem delu.


Sprehod po ulicah.










Na poti v Phoenix.


Border Patrol oziroma obmejna policija ter cestna blokada in preverjanje potnikov v vozilu. Na poti so bile dve cestni blokadi. Samo nekaj kilometrov nas je ločilo z mehiško mejo in to je tudi razlog za zelo poostren nadzor na cesti. V daljavi se je s ceste videlo celo mrežo in ker je bil že mrak, tudi prižgane reflektorje obrnjene proti Mehiki. Po preveritvi osebnih dokumentov so nam zaželeli srečno pot.

1 komentar:

  1. Sem pozabil na to, da smo tu, na zajtrku, srečali edini par iz Slovenije na našem celem potovanju po ZDA. Sem slišal, da se pogovarjata po slovensko zato sem ju pozdravil in zapletli smo se v krajši pogovor. Zanimivo, da se na nepričakovanem mestu sreča dva iz tako majhne državice.

    OdgovoriIzbriši