sreda, 2. december 2009

ZDA, 15. dan. Horseshoe Bend, Glen Dam, Antelope Canyon

Takoj po odhodu iz Grand Canyona smo zabredli v manjše težave. Navigacija nas je vodila po zelo zanimivi cesti, kjer je bila na določenih delih prevozna skorajda samo za terenska vozila. Kar nekajkrat smo morali zapustiti vozilo, tako da je v avtu ostal samo voznik, ker drugače bi lahko odtrgalo celo dno. Zakaj nas je vodila po taki cesti? Zato ker oseba zadolžena za navigacijo ni izločila opcije makedamskih poti. Za okoli, mislim da ne veliko prevoženih kilometrov, smo porabili 3 ure in pol. Ostali pa bodo lepi spomini, kajneda.




Little Colorado Scenic Overlook. To je ombočje Navajo Parka ali drugače povedano, tukaj domujejo prvotni američani plemena Navajo. Spodaj pa so slike iz tega miniaturnega kanjona.








Tukaj so njihove male lesene trgovinice.






Na pečinah ob reki Kolorado. Točneje na njenem najbolj znanem delu imenovanem Horseshoe Bend (konjska podkev), glej sliko spodaj.


Panoramska slika je mojstrovina fotografa Tomota.


Antelope Canyon. Svet izklesan s pomočjo vode, vetra, erozije nasploh. Uspelo nam je priti na zadnjo odpravo v tem dnevu. Najlepše pa je v njem takrat, ko sončni žarki prodirajo skozi zgornjo odprtino. Takrat kanjon zablešči v vseh svojih barvah. Mi smo se zadovoljili tudi brez sončnih sijev.


Pod pravim kotom se je lahko slikalo obliko srca.




Vodiča sem poimenoval kar Vinetu (eden glavnih likov starega, klasičnega vesterna). Z izbiro je bil zadovoljen.




Glen Dam, jez na reki Kolorado.


Poslednja fotografija.


Kot da bi nastopal v kakšnem filmu.



To je skorajda vse. Sem že pozabil kaj je sledilo tega dne. Sigurno večerja v kakšnem baru in pa iskanje prenočišča. Aha, saj res. Prenočišča nismo imeli rezerviranega, ker nismo morali predvideti kje bomo tega dne. Peljali smo sem ter tja in po dveh urah blodenja in nekaj prevoženih kilometrih bili z živci skoraj na koncu. Ali je bilo vse zasedeno ali pa soba prosta ampak ne za ceno, ki bi si jo lahko še privoščili. Na koncu ssmo obupali in spali smo v kempingu in to kar v avtomobilu. Navsezgodaj zjutraj pa vstali, nič rekli in odpeljali.

1 komentar:

  1. awesome shots at the grand canyon conan! look forward to meeting you and Maja again soon!

    Hearty
    thenomadcouple.com

    OdgovoriIzbriši