nedelja, 9. november 2014

Japonska, 2. dan. Tokio

15.09.2013
Po 14. urah spanja smo vstali nekaj po pol deseti uri. Ob 10i uri smo bili zmenjeni s prijateljema Hirom in Kajtom, da nama razkažeta nekaj zanimivih točk v mestu. Hira sem spoznal čisto po naključju v znanstvenemu muzeju v Londonu, ko sva čakala na svojo vrsto v simulatorju letenja.
Tudi danes je bilo vlažno in vroče ozračje in to kljub temu, da je ponoči začelo močno deževati, mesto je namreč ponoči obšel tajfun, čez dan pa je bilo več ali manj oblačno z občasnimi padavinami.

Čakanje na metro postaji


Na prvem mestu je bil obisk najvišje zgradbe tu v Tokiu, na katerega pa žal nismo šli zaradi goste megle, ki bi kvarila pogled na mesto. Megla pa ni pregnala kar nekaj ljudi, ki so v vrsti bili pripravljeni čakati celo uro.


Skytree Tower v oblakih
Namesto tega smo se sprehodili po trgovinicah in odšli v smeri Shinjuku gyoen garden, kakor so nam predlagala japonska prijatelja. Park je razdeljen na več delov in vsak predstavlja različen stil vrtnarjenja. Nam je bil seveda najbolj všeč japonski del.
 


Nato smo obiskali park Meiji Shrine. Tukaj stoji tempelj, v katerem lahko vsakdo pomoli.Kosilo v tipični japonski restavraciji je bilo zelo okusno.

Naslednji postanek je bil Shibuya center, ki je japonska različica Times Squera v New Yorku. Tukaj je najbolj zanimivo križišče, na katerem se stika več cest in prehodi za pešce vodijo tudi po diagonali. Ljudi je tukaj tako veliko kot rib v prenapolnjenem akvariju. Poleg tega križišča pa stoji tudi kip psa Hachika, po katerem je bil posnet film Hachi: A Dog's Tale.


Hiro in Kajto sta poskrbela, da smo poskusili nekaj okusnih jedi, ki pa niso bile vsem po okusu, sladkarije sem ne sodijo.
Pozno zvečer pa smo prišli nazaj v hostel utrujeni po veliko prehojenih kilometrih. Še posebej pa te izmuči velika soparnost in džungelsko ozračje, ki ni za dihat.Ni komentarjev:

Objavite komentar