torek, 18. maj 2010

Krakov in narasla Visla

Po nekaj dneh neprestanega dežja, je reka Visla, kljub zelo široki strugi narasla za nekaj metrov in prestopila bregove. Odločil sem se, da moram iti na sprehod in narediti nekaj posnetkov nastale situacije. Želel sem priti do edinega za promet in pešce zaprtega mostu (Most Dębnicki), ampak to ni bilo mogoče, ker je bil dostop do njega zaprt. Nasploh je bil dostop do reke v okolici gradu (Wawel) nemogoč zaradi fizičnega varovanja.


Grunwaldzki most.
Wawel. Panoramska slika. Reka je dosegla skrajni, višji rob struge. Pod vodno gladino se sedaj nahaja asfaltirana pot za pešce in kolesarje.


Most Marszałka Józefa Piłsudskiego.


Postavljanje nasipa (še posnetek). Izlgeda, da želijo zaščititi jekleno konstrukcijo zadaj. Ko bodo končali z montažo, bo to most namenjen samo za pešce in kolesarje.

Naknadno dodajam še dve sliki sodelavca. Sliki sta nastali 19 maja v jutranjih urah. Na prvi je Most Dębnicki na drugi pa poplavljena pokrajina v okolici Krakova.5 komentarjev:

 1. Video ne dela! Kdaj prideta v LJ?

  OdgovoriIzbriši
 2. WTF!!! Lunapark je pod vodoooo! :S Pa tu smo se mi sprehajali. :( A po mestu (center) tudi kaj poplavlja, ali samo okol Visle?
  LP ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Sam center ni poplavljen. Je pa voda uničila breg in poplavila del Krakova, naselje. Kolega, ki tam stanuje je moral hoditi v škornjah in ostal je brez elektrike. Najvišja višina vode je znašala 957 cm. Sedaj imajo problem v Varšavi, kamor bo prišel glavni val, ki se pomika po Visli v smeri proti morju. Nasploh so nekateri ljudje kar bogi, ker jim je zalilo in uničilo dobesedno vse. Ko bo situacija normalna bom naredil še primerjalne slike in se bo videlo razliko v višini.

  OdgovoriIzbriši
 4. In kje so te slike za primerjavo?

  OdgovoriIzbriši