torek, 5. januar 2016

Japonska, 5. dan. Tokio, Okinawa

18.09.2013
Navsezgodaj smo vstali in se hitro odpravili na ogled Ueno Zoo, saj smo imeli kasneje popoldanski let na Okinawo. Naš glavni cilj je bil videti pando. V ZOOju je možno videti tudi polarnega medveda, ki pa ga ni bilo na ogled, ker so njegovo kletko prenavljali. Rdeče pande prav tako nismo videli, ker je bila bolna. Takoj za vhodom pa je Veliki panda mirno sedel in glodal bambus.










Veliki panda.







































Za zoo smo zaradi popoldanskega leta na Okinawo namenili uro in pol, kar pa je bilo premalo, saj je vrt kar velik in zanimiv.


Na Okinawo smo torej odleteli ob14:55 z Boeingom 737, ki je bil napol prazen in po dveh urah in pol pristali na letališču v Nahi. Od tu smo se z avtobusom š.t 111 odpeljali v Nago, ki leži na severu otoka. Sama vožnja pa je trajala dobri dve uri in to z vsemi postanki vred.
Izstopili smo na zadnji postaji, na katero nas je prišel iskat lastnik Yanbaro fukuro hostla, ki leži blizu te postaje. Ponudil nam je tudi prevoz v trgovski center, v katerem smo opravili večje nakupe za večerjo in naslednji dan. Dan smo zaključili s klepetom z lastnikom in vrčkom piva v rokah.














Ni komentarjev:

Objavite komentar