sreda, 18. maj 2011

Marinada 2011

Vreme je bilo letošnji Marinadi naklonjeno saj je jadralce v Izoli pričakal čudovit sončen dan. Tradicionalni dogodek v organizaciji Burin Yachting Cluba je potekal v soboto 14. maja, že osmo leto zapored.
Regata Marinada je imela preložen start za 25 minut, vendar to ni vplivalo na razpoloženje 88 posadk.
Šibak veter se je stabiliziral in regato je spremljal zahodnik, ki je kasneje z jugozahodnimi vetrovi dosegel 15 in v sunkih celo do 18 vozlov.


V kategoriji regatnikov si je zmago prijadrala posadka Shininga JK Umag z Željkom Perovičem za krmilom. Med potovalnimi jadrnicami na skrajšanem regatnem polju pa je prvo mesto osvojila jadrnica Scorpio, JK Izola z Iztokom Krumpako.
Po uspešnem zaključku regate se je Marinada preselila v portoroški Avditorij, kjer so posadke izvedele uradne rezultate, prejele pokale in nagrade. Večerna zabava s skupino se je nadaljevala v Amfiteatru s koncertom skupine Prljavo kazalište.
Ob hitih Mi plešemo, Sve je lako kad si mlad, Kiše jesenje, Marina,…  je zabava trajala dolgo v noč in zagotovo ni nikogar od jadralskih in glasbenih navdušencev pustila ravnodušnega. 

Spremljevalni čoln

 
 
 Še zadnje priprave pred startom

 Prelet letala ob startu

 Bitka za zmago se je začela


 

 Prečkanje ciljne "črte"

Mobitelov Viharnik


  Zmagovalka med potovalnimi jadrnicami

Podelitev nagrad najboljšim

 Koncert skupine Prljavo kazalište
1 komentar: