sobota, 8. oktober 2016

Japonska, 8. dan. Okinawa

21.09.2013
Tudi danes smo vstali zgodaj, saj smo cel dan namenili obisku enega z največjih akvarijev na svetu. Akvariji so v bistvu postavljeni na predelu otoka ob morju in vsi objekti skupaj tvorijo nekakšen velik vrt. Z Nage smo se z avtobusom odpeljali v smeri severa oddaljenemu mestu. Od tam pa smo del poti prepešačili. Kakor prejšnje dneve, je tudi na današnji dan občasno deževalo, sonce pa je bilo vse do samega večera skrito za oblaki. Če se obišče Okinawo potem je potrebno obiskati tudi akvarij. Tu so na ogled ribe, katere do tega dne še nismo nikoli videli, ena od teh je splitfin flashlightfish.
Vsekakor je potrebno videti predstavo delfinov in pa po njej prikaz del sposobnosti delfinov v družbi s potapaljači.Modri kirurg - Blue tang - Paracanthurus hepatus
Moorish idol - Zanclus cornutus
Klovnska ribica - Clownfish - Amphiprioninae
 

Po koncu ogleda akvarija smo odšli na Esmerald beach, kjer se z dolge peščene plaže pride v svetlo modro morje. Tu smo tudi ostali in opazovali sončni zahod.
V akvariju smo bili od 11 ure in vse do zahoda sonca, okoli 19 ure smo se odpravili z busom proti hostlu.


V avtobusu
Zvečer pa je sledilo v bistvu po količini hrane sodeč drugo kosilo, po kosilu pa piksna piva in kozarček tukajšnje pijače, sake, in igranje na kitari Sanshin.

Ni komentarjev:

Objavite komentar