nedelja, 30. oktober 2016

Nizozemska, 5. dan - Delft, Zaanse Schans, Marken

05.08.2014
Po prespani noči v kampu Delftse Hout smo se odpeljali na ogled mesta Delft. Mesto je znano po simpatičnem zgodovinskem centru, prepredenim z vodnimi kanali ter po lončarski keramiki.
Leta 1654 je v mestu ekplodiralo skladišče s 30 tonami sodnika. Dobršen del mesta je bil uničen. Na srečo je bilo veliko ljdui na sejmu v bližnjem mestu, tako da je glede na rezmere umrlo nekaj čez 100 ljudi.

Sledila je vožnja skozi Haag ter hiter ogled mesta kar skozi vetrobransko steklo avtomobila ter nadaljevanje poti proti našemu naslednjemu cilju, Zaanse Schans, mlinom na veter.V Zaanse Schans si je možno, podobno kot v Kinderdijk, ogledati lesene lesene mline, skednje, hiše in muzeje, zgrajene na tradicionalni nizozemski stil iz lesa, življenje ter delo mlinarjev. Veliko starinskih hiš so premestili na to lokacijo z drugih območij.Večerjo in sončni zahod smo si pogledali v vasici Marken, ki leži na polotoku, včasih pa je to bil otok. Značilne lesene hiše so največja atrakcija v tej vasici.

Pozno ponoči smo prispeli v kamp, kjer so nas želeli namestiti v del, kjer se kadi marihuana in se predvaja glasba, saj nam niso verjeli, da bi se radi le naspali. Po pregovarjanju smo lahko odšli v družinski del kampa pod pogojem, da res ne bomo delali hrupa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar